اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

لرستان

گفت‌گوی تفصیلی| از برنامه شورای وحدت لرستان برای معرفی کاندیداها تا واکنش به انتقاد دم انتخاباتی از استاندار

رئیس شورای وحدت لرستان گفت: آمارها نشان می‌دهد تعداد رد شدگان اصولگرا بیشتر از اصلاح طلبان است، اگر کاندیدایی خلافی نداشته‌ تایید شده کسی هم که تخلف کرده رد شده است. تأیید و رد صلاحیت‌ها بر اساس قانون و با سند بوده است، طرفی که کل نظام و اسلام را زیر سوال برده به نظر شما باید تایید شود؟

گفت‌گوی تفصیلی| از برنامه شورای وحدت لرستان برای معرفی کاندیداها تا واکنش به انتقاد دم انتخاباتی از استاندار

خبرگزاری فارس لرستان، نسرین صفربیرانوند؛ کمتر از ۵۰ روز دیگر به انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقیمانده است، از همین حالا شاهد تبلیغ و معرفی کاندیداها توسط طرفداران کاندیداها و جریان‌های سیاسی هستیم.

با توجه به اینکه این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی یکی از اصلی‌ترین میدان‌های حضور مردم برای نقش‌آفرینی است، با حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی محمدیان رئیس شورای وحدت لرستان در خصوص اهمیت مشارکت حداکثری و نقش جریان‌های سیاسی در پررنگ تر کردن مشارکت مردم و عملکرد نمایندگان فعلی گپ و گفتی داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

به اهمیت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات اشاره می‌کنید؟

ببینید شرکت در انتخابات وظیفه عمومی است در برخی کشورها مانند ترکیه برای این وظیفه عمومی الزام قانونی وجود دارد به عنوان نمونه کسی که در انتخابات شرکت نکند یارانه یا کمک‌های دولتی به او قطع می‌شود یا جریمه می شود به همین دلیل می‌بینیم ۸۰ درصد مردم در انتخابات شرکت می‌کنند.

اما در کشور ما چنان الزام قانونی وجود ندارد و به اصطلاح اجباری در کار نیست و این به معنای صحت مردم سالاری دینی است، بنابراین باید انصاف داشته باشیم. دیگر کشورها بعضا با اجبار مردم را پای صندوق‌های رای می‌کشانند و از دموکراسی دم می‌زنند اما در کشور ما خبری از اجبار و یا قطع کمک دولت نیست، عقل و حیا حکم می‌کند که مردم در انتخابات شرکت کنند چون سرنوشت کشور به این انتخابات بستگی دارد.

 

به تبعات عدم مشارکت مردم در پای صندوق‌های رای اشاره می‌کنید؟

اگر مردم کم شرکت کنند آدم ناباب ‌و ناکارآمد را به مجلس راه پیدا می کند پس اگر در انتخابات شرکت نکنیم به خودمان آسیب می‌رسد. مملکت مال مردم است و باید مشارکت کنند. 

برخی‌ گرانی و مشکلات دیگر را بهانه عدم حضور در پای صندوق های رای عنوان می‌کنند؟

قطعا این دلیل منطقی برای عدم مشارکت و حضور در انتخابات نیست، نارضایتی از یک نارسایی دلیلی بر عدم شرکت نیست، دشمنان ما هم دقیقا از این موضوع صحبت می‌کنند کدام دشمن برای دشمنش خوبی می‌خواهد. بنابراین نباید به تبلیغ دشمن در خصوص عدم شرکت در انتخابات اعتنایی کنیم.

تاریخ هم نشان می‌دهد که ما اگر شکست بخوریم و یا مجلس ضعیفی داشته باشیم دشمن عدم مشروعیت نظام را پیش می‌کشد و اتفاقاتی به مراتب بدتر می‌افتد.

دشمن به شدت تبلیغ می‌کند که مردم پای صندوق‌های رای حاضر نشوند، چرا؟ چون قبل از انقلاب تمام ذخایر نفت ما را می‌بردند و به ما چیزی نمی دادند، حتی سال ۵۲ جنگ اعراب و عربستان شیرهای نفت عربستان بسته شد نفت گران شد ایران ۲۰ میلیارد دلار از اضافه فروش نفت عایدش شد اما آیا ریالی در کشور هزینه شد؟ در هر حکومتی اختلاس و مشکلات وجود دارد، ما هشت سال جنگ را پشت سر گذاشتیم بعد از آن هم تحریم و دشمنی وجود گرانی یک مشکل عادی است، اما اینطور نیست که در فقر و فلاکت باشیم.

فردوست در خاطراتش می‌گوید: «اختلاس در زمان شاه به حدی بالا بود که فرصت رسیدگی به رقم‌های زیر صد میلیون را نداشتیم».

پس از نگاه شما مشکلات و معضلات دلیلی برای قهر کردن با صندوق‌های رای نیست؟

از نگاه من هیچ دلیل عقلی، شرعی و سیاسی برای عدم حضور در پای صندوق های رای وجود ندارد و قطعا گرانی دلیلی برای قهر با صندوق‌های رای نیست. طبیعی است که جامعه به این گستردگی نارسایی‌هایی هم داشته باشد و این قطعا نمی‌تواند ما را از صندوق‌های رای دور کند و قهر کنیم، انسان عاقل این کار را نمی‌کند.

از طرفی اگر وضعیت کشور را با گذشته مقایسه کنیم به این نکته می‌رسیم که باید پای این نظام و انقلاب بمانیم، در حال حاضر دورترین آبادی ما آب، برق، گاز و تلفن و جاده دارد.

ما امروز به جای قهر باید با انتخاب‌های درست مسیر پیشرفت کشور را فراهم کنیم، از طرفی یکی از نعمت‌های بزرگ ما ولایت است وقتی ایشان امر به مشارکت در انتخابات می‌کنند باید اطاعت امر کنیم.

پس شما معتقد هستید به جای قهر نمایندگان قوی و کارآمد را انتخاب کنیم؟

بله، قطعا اگر نماینده قوی و کارآمد وارد مجلس شود قانون خوب وضع می‌کند، جلوی فساد را می‌گیرد، بر عملکردها نظارت می‌کند و دولت را وارد به کار می‌کند. حالا اگر مشکل دارید بسم الله آدم درست را انتخاب کنید تا مشکلات را برطرف و وضع را اصلاح کند.

بعضی استان‌ها با انتخاب نماینده قدر پیشرفت خیلی خوبی داشتند، اما در استان ما اینطور نبوده در همین خرم‌‌آباد دو نماینده ما بیشتر اوقات کنارهم نبوده‌اند، بنابراین باید نماینده خوب و هم فکر را انتخاب کرد.

جمع بندی ضرورت مشارکت حداکثری مردم این است که ما در وسط آتشی که در غرب آسیا بر پا شده در امنیت زندگی می‌کنیم بنابراین انصاف نیست که مشارکت نکنیم. شرکت در انتخابات تکلیف و وظیفه ما است. اطاعت از ولی فقیه پیروزی را به دنبال دارد و عدم اطاعت شکست، عاقلان باید این را بفهمند.

نقش احزاب و جریان‌های سیاسی در ترغیب مردم به مشارکت حداکثری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ببینید جامعه ما یک جامعه شیعی است و هنوز با احزاب آنطور که باید اخت نیست، حزب جمهوری شکل گرفت خوب پیشرفت اما به دلایلی موفق نبود. اما قطعا احزاب با توجه به نقش افرادی که در راس آن قرار دارند و به واسطه محبوبیت و ارتباطی که دارند می‌توانند در سوق دادن مردم به پای صندوق‌های رای موثر باشند و در تهییج، تحریک و خط دهی به مردم موثر باشند.

یکی از دلایلی که بعضی‌ها پای صندوق های رای نمی‌آیند عدم شناخت از کاندیداها است، بنابراین احزاب باید در این حوزه روشنگری کنند و در معرفی کاندیداهای اصلح به جامعه ورود کنند.

دیروز چندین نفر تماس گرفتند و این پرسش را مطرح می‌کردند که شورای وحدت چه کسی را تایید می‌کند،گفتیم منتظر باشید لیست ارائه می دهیم، این نشان می دهد که برخی از مردم به جریان‌های سیاسی انقلابی اعتماد دارند.

برای تاثیر گذاری بیشتر احزاب در انتخابات و مسائل دیگر چه باید کرد؟

تعریف حزب را باید تغییر بدهیم در غرب حزب جریانی است که به دنبال قدرت هستند، ام در جامعه حزب جریانی است که دلسوز است، می‌خواهد معضلات را حل کند و دنبال سهم خواهی نیست، بنابراین باید تعریف حزب را به معنای غربی حذف و تعریف دیگری را جایگزین کنیم.

می گویند حزب در غرب موفق است ولی این موفقیت سی درصدی است در آمریکا دو حزب هست که با هم دعوا می‌کنند بعد از برنده شدن هم دنبال سهم خواهی و کسب قدرت بیشتر هستند.

ما معتقد هستیم جریان سیاسی باید شکل داشته باشد، در کشور ما احزاب در قالب اصلاح طلب، اصولگرا و مستقل زیر مجموعه جریان‌های سیاسی هستند.

از نگاه شما آیا شرایط برای فعالیت احزاب فراهم است؟

بله، شرایط فراهم است، همین الان شورای وحدت در حال تهیه لیست است تا پس از جمع بندی نهایی به تهران ارسال کند و بعد از نظر سنجی از کاندیداهایی که آرا بیشتری دارند حمایت می‌کنیم.

به شاخص‌های شورای وحدت برای معرفی و حمایت از کاندیداها اشاره می‌کنید؟

دینداری، دست پاکی، انقلابی‌گری، تعهد و تخصص مهمترین شاخص‌های شورای وحدت برای حمایت از کاندیداها است، کسی که در جنگ شرکت نکرده در تحریم و تهاجم فرهنگیو بحران‌های دیگر هم خاموش بوده نمی‌تواند ادعای انقلابی گری داشته باشد و قطعا نمی‌تواند کاندیدای انقلابی باشد.

در کنار انقلابی‌گری تخصص و تعهد هم مهم است چون قرار است در صورت راهیابی به مجلس قانون‌ وضع کنند، بنابراین باید تخصص لازم را داشته باشند که کارها پیش برود.احزاب در شورای وحدت شاخص‌ها را سبک و سنگین می‌کنند و نظر نهایی خود را اعلام می‌کنند.

در شورای وحدت چگونه به جمع بندی نهایی برای ارائه لیست می‌رسید؟

ما اینجا پرونده داریم با کاندیداهای مختلف در قالب پرسشنامه مصاحبه می‌کنیم و پس از ارزیابی به جمع بندی می‌رسیم. کار ما حساب شده است ما در شورای وحدت به دنبال طایفه گری مباحثی مثل آن نیستیم چون معتقد هستیم همه ما یک ملت هستیم.

لیستی که به تهران ارائه می‌کنید سقف مشخصی دارد؟

معمولا چند برابر ظرفیت نمایندگی در هر شهرستان به تهران لیست ارائه می‌دهیم، آنها هم نفراتی که احتمال رای آوری‌شان بالا است را معرفی می‌کنند.

خودتان سراغ کاندیداها می‌روید؟

هم خودمان هم اینکه آنها مشتاق هستند که در لیست ما قرار بگیرند، چون برای تایید و رای نیاز به استفاده از لوگوی شورای وحدت و ائتلاف در تبلیغات خود دارند.

شناسایی و ارزیابی کاندیداها را شروع کرده‌اید؟

بله، اسامی تایید شدگان که نهایی شد شروع ‌کردیم.

بعد از اینکه کاندیدای از فیلتر شما عبور کرد و در لیست شما قرار گرفت با او صحبتی دارید؟

قطعا از آنها تعهد می‌گیریم، اولین حرف ما این است که بعد از راهیابی به مجلس تک روی نداشته باشند یعنی باید در مجمع نمایندگان استان حضور فعال داشته باشند و برای آبادانی استان تلاش کنند.

ما نماینده داریم که علیه دیگر نماینده حوزه انتخابی جو سازی می‌کند یا در تریبون نماز جمعه علیه هم صحبت می‌کنند، خب این نماینده چه کاری برای پیشرفت استان می‌تواند انجام دهد؟

اولویت ما پیشرفت استان است، بنابراین مجمع نمایندگان باید در کنار هم پیگیر معضلات و مطالبات استان باشند نه هر کس راه خود را برود. به عنوان نمونه سرانه آموزشی در استان اصفهان چند برابر استان لرستان است، نمایندگان ما باید تلاش کنند پیگیر حقوق دانش آموزان لرستان باشند، نه در گیر این باشند که فلانی مدیر ستاد من بوده و باید مدیر شود.

احتمال دارد از نمایندگان فعلی جزو لیست شورای وحدت باشد؟

بله، فرقی نمی‌کند همانطور که گفتم ملاک برای ما دینداری، انقلابی‌گری و دست پاکی است. من این طرز فکر را که نمایندگان استان یک بار مصرف هستند قبول ندارم، بنابراین اگر نماینده‌ای مومن، انقلابی و پاک دست بوده و موضع‌گیری خوبی داشته می‌تواند در لیست ما قرار بگیرد و با تمام توان از او دفاع می‌کنیم.

عملکرد نمایندگان فعلی از نظر شما رضایت بخش بوده؟

در مجموع ۵ نماینده خوب عمل کرده‌اند، دو نماینده عملکرد خوبی نداشتند دو نماینده هم متوسط بوده‌اند، اما در مجمع نمایندگان نمره خوبی نمی‌گیرند.

با توجه به اینکه شورای ائتلاف هم تقریبا همسو با شورای وحدت است، آیا برنامه‌ای برای هماهنگی با شورای ائتلاف دارید؟

بله، ما یک جریان سیاسی هستیم و در استان با هم هماهنگ هستیم و سعی می‌کنیم اختلافات را به حداقل برسانیم، ظرف دو سه هفته آینده هم لیست را آماده می‌کنیم.

پس ممکن است لیست مشترکی ارائه کنید؟

احتمال زیاد.

چطور به این جمع بندی رسیدید، اینکه اختلافات را کنار بگذارید؟

شاید به دلایل شرایط فعلی کشور است اختلاف صحیح نیست، در شرایط عادی اختلاف نظرها خوب بود اما در شرایط فعلی این اختلاف نظرها باعث نابودی است و نمی‌گذاریم اتفاق خوبی بیافتد. بنابراین لیست مشترک و واحد ارائه می‌دهیم.

طرف مقابل ما تلاش می‌کند مجلس ضعیف و باب میل آنها تشکیل شود، بنابراین جریان‌های سیاسی انقلابی باید با هم هماهنگ باشند.

نقش مجلس در شرایط فعلی کشور چقدر اهمیت دارد، یعنی فارغ از مشارکت حداکثری انتخاب نمایندگان چقدر مهم است؟

بسیار مهم است که مجلس انقلابی داشته باشیم، مجلس که قوی باشد دولت هم قوی می‌شود و کارهای بزرگی هم انجام می‌دهد، این در حالی است که یک عده نمی‌خواهند مجلس قوی داشته باشند. اگر امروز عضو جریان‌های اقتصادی مانند شانگ‌های و بریکس هستیم یا در تعهدات و قراردادهای بین‌المللی دیگر حضور داریم به واسطه مجلس قوی و انقلابی است.

همه چیز در دست مجلس است، دولت برای پیشرفت به مجلس کارآمد و قوی نیاز دارد نه نمایندگان نق نقو که مانع کار بشود.

برخی از جریان سیاسی اصلاح طلب از برخی رد صلاحیت‌ها گلایه دارند. نظر شما در این زمینه چیست؟

آمارها نشان می‌دهد تعداد رد شدگان اصولگرا بیشتر از اصلاح طلبان است، اگر کاندیدایی خلافی نداشته‌ تایید شده کسی هم که تخلف کرده رد شده است. تأیید و رد صلاحیت‌ها بر اساس قانون و با سند بوده است، طرفی که کل نظام و اسلام را زیر سوال برده به نظر شما باید تایید شود؟

اصلاح طلب‌ها از اصلاح طلبی دم می‌زنند اما نمیگویند کجا باید اصلاح صورت بگیرد، اگر نظرتان اصلاح قانون و مدیریت است که ما هم مثل شما فکر می‌کنیم، اما گیر ظاهراً جای دیگر و سر اصل موضوع است.

شما در یکی از مصاحبه‌های‌تان به تشکیل پارلمان استانی شورای وحدت اشاره کردید.

بله، شورای وحدت استانی بیش از ۴۰ حزب زیر مجموعه دارد که در قالب این جریان سیاسی اصولگرا و انقلابی فعالیت می‌کند، در شورای وحدت احزاب و شخصیت‌های حقیقی ذی نفوذ هم شرکت دارند.

در مواردی مانند انتخابات که موضوع مهم و روز کشور است پارلمان شورای وحدت که در هر شهرستان حدود ۱۵۰ نفر عضو دارد تشکیل می‌شود، تأیید شدگان نهایی در پارلمان نقد و بررسی و در نهایت به تهران ارسال می‌شود.

در واقع پارلمان استانی مانند شورای نگهبان مرجع نهایی است که معمولا سالی یک‌بار برای کارهای مهم تشکیل می‌شود، در این پارلمان افراد حقیقی و حقوقی اظهار نظر می‌کنند.

یعنی پارلمان استانی وحدت صرفا برای انتخابات است؟

خیر، غیر از انتخابات هم اگر معضلات و بحرانی در استان و یا شهرستانی حاد باشد موضوع در پارلمان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

شورای وحدت از ظرفیت جوانان و بانوان استفاده می‌کند؟

حتما، از ۲۱ نفر عضو شورای وحدت ۵ نفر خانم هستند و حدود ۱۰تا ۱۲ جوان داریم که یا استاد دانشگاه و یا دانشجو هستند، چند کمیته مهم هم در دست بانوان است.

بعد از تشکیل مجلس، نمایندگانی که مورد حمایت شورای وحدت بوده رها می‌کنید؟

خیر،در مجلس شورای وحدت فراکسیونی دارد که منتخبین در قالب آن فعالیت می کنند، اما ما هم در استان برنامه‌هایی داریم؛ یکی اینکه ماهی یک بار با شورای وحدت برای بررسی ضعف‌ها و قوت‌های استان جلسه داشته باشند، و نکته مهم که در صحبت‌های قبلی هم اشاره کردم حضور در مجمع نمایندگان استان است.

 برخی کاندیداها و نمایندگان فعلی مجلس در آستانه انتخابات از ناکارآمدی مدیریت ارشد دولت در استان صحبت می‌کنند، نظر شما در این باره چیست؟ 

خب جواب روشن است، این نماینده تا دیروز کجا بوده و چرا صحبتی از ناکارآمدی استاندار مطرح نکرد امروز با نزدیک شدن به انتخابات یادش افتاده. این اظهار نظرها بازی سیاسی و برای جمع‌آوری رای است.

اگر تو انقلابی بودی قبل از انتخابات چرا ضعف‌ها را مطرح نکردی حالا که نزدیک انتخابات است و می‌دانی رای نمی‌آوری ادای اپوزیسیون را در می‌آوری، تو که میدانی دولت استاندار را در شرایط فعلی برکنار نمی‌کند، پس چه ریگی به کفشت هست؟ این گونه حرف زدن باعث دلسردی و ما امیدی مردم نمی‌شود؟ (فاین تذهبون).

اما نکته مهم که خط قرمز جریان‌های سیاسی انقلابی است، ناامید کردن مردم از دستاوردهای نظام و دولت است، «زن، زندگی، آزادی» هم همین را می‌گوید با القا ناامیدی به دنبال دور کردن مردم از صندوق های رای است.

هر کاندیدای بخواهد با ایجاد نا امیدی مردم را از مسیر منحرف کند این خلاف مصالح کشور است و باید مردم توجه نکنند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول